Isoloatieglas plaatsen

Een groot deel van de warmte van woningen gaat verloren via de ruiten. Glas heeft vrijwel geen isolerende waarde, waardoor het de warmte niet goed binnen kan houden. Dubbel glas biedt hiertegen een goede oplossing. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een laag lucht of gas ertussen. Deze luchtlaag geleidt warmte nauwelijks, waardoor extra isolatie wordt gecreëerd. In de winter houdt dubbel glas de warmte binnen en in de zomer juist buiten.

Wat voor soorten dubbel glas zijn er?

Dubbel glas komt voor op oneindig veel manieren, elk met verschillende thermische eigenschappen. Deze verschillen zijn afhankelijk van een aantal factoren. De ruimte tussen de glasplaten is cruciaal in de bepaling van het warmteverlies. Over het algemeen geldt: hoe groter de ruimte tussen de ruiten, hoe beter de isolatie. Lucht heeft een hoge warmteweerstand, wat ervoor zorgt dat warmte tussen de twee glasplaten nauwelijks wordt doorgegeven.

Daarnaast is het belangrijk wat voor gas wordt gebruikt tussen de ruiten. In simpelere versies van dubbel glas wordt gebruik gemaakt van droge lucht. Bij de betere kwaliteit dubbel glas, zoals HR++, wordt gebruik gemaakt van een inert gas. De meest voorkomende soorten gas die worden gebruikt zijn argon en krypton. Ten opzichte van droge lucht hebben deze gassen een nóg hogere warmteweerstand, waardoor de isolatiewaarde beter is.

Ook is er de mogelijkheid om coating aan te brengen op (een van) de glasplaten. De belangrijkste functie van de coating is warmtereflectie, maar het kan ook een aantal andere functies hebben. Zo is er coating verkrijgbaar die niet alleen warmte reflecterend is, maar ook nog zonwerend. Dit heeft als gevolg dat nog meer warmte wordt buiten gehouden. Welke soort coating u ook kiest, het draagt altijd bij aan de veiligheid van het glas. Mocht de ruit door een ongelukje breken, dan blijven de scherven aan de coating zitten, zodat er geen onveilige situatie ontstaat.

De laatste factor is het aantal glasplaten. Bij dubbel glas of HR++ is het standaard dat de hele ruit bestaat uit twee afzonderlijke glasplaten. Steeds meer huizenbezitters kiezen echter voor de nieuwste variant: HR+++. Deze soort dubbel glas heeft drie glasplaten. Hierdoor ontstaan twee spouwen die gevuld kunnen worden met isolatiegas. Driedubbel glas heeft een nog betere isolatiewaarde dan HR++.

Wat voor soort dubbel glas heb ik nodig?

Het soort dubbel glas dat u het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de rest van de isolatie van uw woning. Het is niet nuttig om het allerbeste HR+++ glas te gebruiken als de rest van de woning nauwelijks geïsoleerd is. De ruit mag dan wel goed isoleren, maar als de warmte via de muren of het dak kan ontsnappen heb je daar niks aan. Het is dan nuttiger om de isolatie eerst aan te pakken en daarna pas de ruiten te laten vervangen. Wist u dat u slechts 6 procent BTW betaalt over het arbeidsloon bij het plaatsen van isolatie? Dit tarief geldt ook voor het plaatsen van isolatieglas.
Als u wel voldoende isolatie heeft, dan is elke soort dubbel glas geschikt. In dat geval is de keus uiteindelijk afhankelijk van uw voorkeur. Het goedkoopste dubbel glas is een relatief kleine investering, maar levert maandelijks ook minder besparing op. Betere ruiten zijn duurder, echter besparen deze per maand meer op uw energierekening.

Wanneer ik kan ik dubbel glas laten plaatsen?

Vaak zit in oudere woningen enkel glas. Hierbij moet flink gestookt worden om een ruimte warm te krijgen en te houden. Dit is niet alleen milieuonvriendelijk, je voelt het ook in de portemonnee. Daarom is het verstandig om het oude enkele glas te laten vervangen door nieuw dubbel glas. In veel bestaande kozijnen kan enkel glas vervangen worden door dubbel glas. Het is echter wel verstandig om een glaszetter langs te laten komen om uw kozijnen te controleren. Als het niet mogelijk blijkt, dan kunnen wij voor u de kozijnen aanpassen of vervangen om de plaatsing van dubbel glas toch mogelijk te maken.

Vrijblijvende offerte voor dubbel glas

Wilt u graag besparen op uw energierekening en tegelijkertijd iets goeds doen voor het milieu, dan is dubbel glas het product voor u! Wij begrijpen als geen ander dat dit een flinke investering kan zijn. Daarom willen wij u van tevoren zo goed mogelijk van advies voorzien. Maak hiervoor gratis en vrijblijvend een afspraak met een van onze glasspecialisten. Dit kan door via onze website het contactformulier in te vullen. Wilt u liever telefonisch contact? Belt u dan met 0594-502235 of 06-22380384. Wij zijn u graag van dienst! Voor een betrouwbare glaszetter in Groningen bent u bij Schildersbedrijf Timmer aan het juiste adres!