Glaszetter in Groningen

Glas is een veelzijdig bouwmateriaal dat zowel functioneel als esthetisch bijdraagt aan interieur en exterieur. Als glaszetter in Groningen hebben wij jarenlange ervaring met het materiaal glas. Of het nu gaat om het plaatsen van nieuwe ruiten, het vervangen van uw enkel glas door isolatieglas of het repareren van een kleine ruitbreuk: wij kunnen u helpen.

Isolatieglas plaatsen

In de afgelopen jaren zijn er verschillende doorbraken geweest op het gebied van isolatieglas. Ruiten die op dit moment op de markt zijn isoleren beter dan ooit. Enkele beglazing wordt daarom tegenwoordig voornamelijk nog toegepast in niet-leefruimtes en is bijvoorbeeld ideaal voor een schuurdeur.

Alle nieuwe huizen worden vrijwel altijd voorzien van isolatieglas, ook wel dubbel glas genoemd. Isolatieglas houdt warmte in de zomer buiten en in de winter juist binnen. De temperatuur blijft zo altijd behaaglijk zonder dat u extra hoeft te stoken of de airco hoeft te laten loeien. Dit betekent dat u behoorlijk kunt besparen op uw energie– en gasrekening. Genoeg redenen om isolatieglas te plaatsen of, als u nog enkel floatglas heeft, uw huidige beglazing te laten vervangen door dubbel glas. Er zijn daarnaast veel verschillende typen isolatieglas, zoals gehard of gelaagd glas. Weet u niet welk type het meest geschikt is voor uw situatie in Groningen? Dan adviseren we u hier als glaszetter graag over.

Onderhoud laten uitvoeren

Een ander belangrijk onderdeel van onze glasservice is het onderhoud. Aan de beglazing zelf valt weinig te onderhouden, maar belangrijk is dat de kitranden rondom het glaswerk goed zijn. De kitranden houden de ruit op z’n plaats zodat deze niet zomaar uit het kozijn valt. Daarnaast zorgt het bij dubbel glas ervoor dat de lucht of het gas niet ontsnapt. Op het moment dat de kitranden poreus worden, verliest een dubbel glas ruit een groot deel van zijn isolatiewaarde. Ook kan de ruit van binnen condenseren, waardoor het zicht door het raam sterk verminderd raakt. Zorg dat een professionele glaszetter uw kitranden controleert en waar nodig repareert of vervangt.

Glasschade na inbraak

Bij inbraak zijn het meestal de ruiten die het moeten ontgelden. Met een hamer of koevoet breekt enkel glas zonder enige inspanning. Wij begrijpen dat dit een erg vervelende situatie is en dat u zo snel mogelijk uw huis weer schadevrij wilt hebben. Onze glaszetters zijn gespecialiseerd in het verhelpen van inbraakschade. Wij vervangen vakkundig de gebroken ruit en geven u advies over de glassoorten. De ene glassoort is beter bestand tegen inbraak dan de andere. Zo kunt u kiezen voor draadglas. Hierbij zijn metalen draden aangebracht op het glas, die bij glasbreuk de scherven bij elkaar houden. De ruit blijft zo intact ondanks de schade. Daarnaast is gehard glas een optie. Dit is een glassoort die ervoor gemaakt is om tot vijf keer meer kracht te kunnen weerstaan dan normaal enkel glas. Mocht de ruit toch breken, dan valt deze in duizenden kleine stukjes uit elkaar. Dit is veiliger dan reguliere scherven, omdat de glasstukjes niet of nauwelijks scherp zijn. Gehard glas is daarom op verschillende manieren veiliger dan gewoon glas.

Naast de ruiten raken kozijnen ook vaak beschadigd. Onze glaszetters hebben ruime ervaring met het repareren en vervangen van kozijnen. We vullen de beschadigingen op met houtvuller, waardoor het kozijn weer egaal wordt. Vervolgens kunnen we – indien nodig – het kozijn schuren en voorzien van een nieuw likje verf. Binnen de kortste keren hebben wij de inbraakschade hersteld, zodat u zo min mogelijk last ondervindt van de schade.

Uw glaszetter in Groningen

Onze glasservice in Groningen is erop gericht om u zo snel én zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Wij bespreken graag uw wensen met u. U kunt vrijblijvend een afspraak met een van onze glaszetters maken door ons contactformulier in te vullen. Wilt u liever telefonisch contact, neem dan contact op via 0594-502235.